Tilstandsrapport

Tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en grundig og detaljert beskrivelse av byggets status med hensyn til teknisk tilstand og vedlikehold etter å ha gjennomført en grundig kontroll av boligen.

Fra 1. januar 2022 kommer det en ny tilstandsrapport for boliger. Det vil bli lovpålegg om tilstandsrapport ved salg- og/eller overtagelse av bolig.

Tilstandsrapporten beskriver avvik fra bestemte referansenivåer, det vil si byggeforskriftene og normale forventninger om tilstand etter slitasje og elde. Rapporten kan omfatte hele bygningen eller bare deler av den.

Det er vanlig at megler ber om at det innhentes en tilstandsrapport av boligen i forbindelse med et salg. En tilstandsrapport utarbeides av en takstmann som foretar grundig undersøkelse av boligens tekniske tilstand. Når det foreligger en tilstandsrapport ved salget får kjøper et bedre beslutningsgrunnlag.

Ønsker du å ta en uforpliktende samtale?

Vi tar gjerne en hyggelig samtale!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle